Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν

social trends 680 376468 W644K3 600x300 Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν !!!

Εκπληκτικό άρθρο από τον Νικόλα Γεωργιακώδη στο http://www.in2life.gr. Τσεκάρετε το και σίγουρα θα βρείτε τον εαυτό σας να κουνά συγκαταβατικά το κεφάλι του...


"...Η έκρηξη των social media οδήγησε αναπόφευκτα στη δημιουργία ορισμένων trends τα οποία μπορεί αρχικά να είχαν ενδιαφέρον (λίγο έως πολύ) όμως κάποια στιγμή κούρασαν. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να υπάρχουν και να αντλούν δυνάμεις από χιλιάδες κόσμου που τα χρησιμοποιεί σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό. Ευελπιστούμε του χρόνου τα περισσότερα από αυτά να σταματήσουν να υπάρχουν.

1. Τα selfies

Αυτή η μάστιγα πρέπει να σταματήσει, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Η μανία των selfies είναι πια τόσο βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση του μέσου social χρήστη, όσο και τα φίλτρα στο Instagram, επομένως δύσκολα τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην συνδυάζονται με το σούφρωμα χειλιών – το χαρακτηριστικό duckface - ή στίχους από τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων.
1101 Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν !!!

2. Τα πόδια – hot dog

Αν σας παραξενεύει το όνομα, τότε να σας θυμίσουμε την εικόνα: Η χρήστης (συνήθως είναι γυναίκα) κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ηλιοθεραπείας στην πισίνα/θάλασσα/ταράτσα και αφού έχει παστώσει τα πόδια της με ένα λίτρο λάδι, βγάζει μια φωτογραφία τα πόδια της με στόχο να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα likes και σχόλια επιβεβαίωσης. Συνήθως κάτι τέτοιο πιάνει, γεγονός που οδηγεί στον διαιωνισμό αυτής της τακτικής.
246 Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν !!!

3. Η αρρώστια με τα hashtags

Ξεκίνησε από το twitter, μεταφέρθηκε στο Instagram και – ευτυχώς- δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στο Facebook. Η #μανία #με #την #προσθήκη #hashtags #σχετικών #ή #άσχετων #σε #κάθε #φωτογραφία καλά κρατεί και ακόμα αδυνατούμε να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο κάθε ανάρτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με τουλάχιστον δέκα λέξεις που περιγράφουν αυτό που βλέπουμε. Δεν αλλάζει κάτι στη φωτογραφία, ούτε γίνεται καλύτερη.

4. Οι ειδήσεις για την Apple

Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον κολοσσό που έστησε ο μακαρίτης Jobs, αντιθέτως, τα προϊόντα του είναι αναμφίβολα κορυφαία. Όμως δεν υπάρχει μέρα που να μην δούμε στο feed μας κάτι που έχει να κάνει με την αμερικάνικη εταιρεία. Θέλετε το νέο λογισμικό; Θέλετε οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο λογισμικό; Θέλετε η φήμη πάνω στις φήμες που κυκλοφόρησαν γύρω από τις εμπιστευτικές δηλώσεις κάποιου ανώνυμου υπαλλήλου για το νέο iPhone; Θέλετε οι ουρές για το νέο iPad; Θέλετε οι δηλώσεις από τα άτομα στις ουρές; Οτιδήποτε αφορά την εταιρεία γίνεται αυτομάτως είδηση στα social media και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

5. Το «Keep Calm and…»

Σίγουρα το έχετε δει, ενδεχομένως να έχετε ποστάρει και εσείς κάποια αντίστοιχη φωτογραφία. Σας μισούμε για αυτό, να το ξέρετε. Η φωτογραφία η οποία «πάει» σχεδόν με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, για κάποιον ανεξήγητο ρόλο εμφανίστηκε κάπου μέσα στο 2013 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γεμίζει το feed μας. Αρκετός κόσμος μάλιστα, την τυπώνει και σε μπλούζες. Πρόκειται περί επιδημίας.

6. Οι ευαίσθητες ατάκες σε φωτογραφίες

«Αυτή η σιωπή σου πάει να με τρελάνει» σε φωτογραφία ενός άδειου δρόμου, «Είναι κάποιες φορές… που σημασία δεν έχει που θα πας, μόνο να φύγεις» σε φωτογραφία ενός τύπου στη μέση της ερήμου πάνω σε ένα μουλάρι, «Κι έρχεται η στιγμή που λες, δε γυρίζω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα», σε φωτογραφία μιας ανοικτής πόρτας μεσαιωνικού κάστρου. Hipster και «ψαγμένες» ατάκες που θα ζήλευε ακόμα και ο Πάολο Κοέλο, μπαίνουν σε emo φωτογραφίες και αναπαράγονται σωρηδόν από αντίστοιχες σελίδες στο Facebook. Ο μόνος τρόπος να τις εκτιμήσουμε είναι όταν κάποιοι τις αντιμετωπίζουν με χιούμορ, όπως η παρακάτω πειραγμένη φωτογραφία.
330 Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν !!!

7. Τα κουίζ

Ποιος χαρακτήρας από τα Φιλαράκια είσαι; Ποιος χαρακτήρας του Game of Thrones; Ποιος χαρακτήρας του Μπρούσκο; Ποιος χαρακτήρας anime; Ποιος τραγικός ποιητής; Ποιος; Μαντέψτε: Δε μας νοιάζει!

8. Τα αποφθέγματα

Είμαστε σίγουροι ότι το 99% των διασημοτήτων/συγγραφέων/πολιτικών/ανθρώπων της τέχνης που εμφανίζονται σε φωτογραφίες με ένα απόφθεγμα αγκαλιά δεν είπαν ποτέ μα ποτέ τη συγκεκριμένη φράση. Λυπηθείτε τον κακόμοιρο τον Bruce Lee και τον Αϊνστάιν. Τόσα τους έχουν… φορτώσει. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.
426 Οι 10 μόδες του facebook που πρέπει επειγόντως να εξαφανιστούν !!!

9. Οι φωτογραφίες με φαγητά

Γνωστές και ως food porn, αυτές οι φωτογραφίες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στους χρήστες των social networks, ιδιαίτερα στο Instagram. Εντάξει, όλοι μας ενθουσιαζόμαστε όταν δοκιμάζουμε ένα νέο πιάτο ή όταν φτιάχνουμε κάτι πρωτότυπο στο σπίτι, όμως κάποια στιγμή πρέπει να απαγορευτούν οι φωτογραφίες με burger ή με sushi από χρήστες που νομίζουν ότι ανακαλύφθηκαν σήμερα.

10. Τα άρθρα του Buzzfeed

Αυτοί οι τύποι ξεκίνησαν να κάνουν κάτι καλό, αλλά φαίνεται πως πλέον έχει ξεφύγει από τα χέρια τους. Γίνεται κάτι στη Βραζιλία; «25 πράγματα που θα καταλάβουν όσοι μένουν στη Βραζιλία». Βγαίνει νέα σεζόν στο Walking Dead; «37 άνθρωποι που ανυπομονούν να επιστρέψει το Walking Dead». Πέθανε κάποιος διάσημος σε αυτοκινητιστικό; «40 ατυχήματα που θα σας κάνουν να πείτε “Wow!”» και άλλα τέτοια...."


Νικόλας Γεωργιακώδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου