Social Icons

twitterfacebook

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Google Project Ara. Το Μέλλον στα κινητά

google_project_ara_prototype_2
Ένα φοβερό κομμάτι από το techgear.gr. Μια αναμενόμενη εξέλιξη στο hardware των κινητών, θα λέγαμε. Ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας.
"...Η Lenovo μπορεί να εξαγόρασε τη Motorola πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, η Google φρόντισε να κρατήσει δικό της το πολλά υποσχόμενο Project Ara. Για όσους δε θυμούνται πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλέγουμε μόνοι μας τα “σωθικά” του smartphone μας (επεξεργαστής, μνήμη, αποθηκευτικό χώρο, κάμερα κλπ.) και θα τα κουμπώνουμε σε ανάλογες θέσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μας και να υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης.
google_project_ara_prototype
Η Google έχει πάρει πραγματικά στα σοβαρά το συγκεκριμένο project και γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει τρεις εκδηλώσεις για developers μέσα στο 2014, με την πρώτη να είναι προγραμματισμένη για τις 15-16 Απριλίου στο Mountain View (California). Οι παρευρισκόμενοι (και οι θεατές απ’ όλο τον κόσμο με live streaming) θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια alpha έκδοση του MDK (Module Developers’ Kit)!
google_project_ara_prototype_1
Στόχος της Google είναι να κυκλοφορήσει ένα “grayphone” (ουσιαστικά ένα πλαίσιο με οθόνη και κεραία WiFi) στα $50 και ο χρήστης θα μπορεί στη συνέχεια να κουμπώνει επάνω σε αυτόν τον σκελετό ό,τι τον εξυπηρετεί καλύτερα. Καλά ακούγεται, μένει να το δούμε και στην πράξη, και σίγουρα περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον το πρώτο συνέδριο.


Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιο project παρουσίασε και η ZTE στο CES 2014, με κωδική ονομασία Eco-Mobius....:
http://www.techgear.gr/google-project-ara-prototype-on-video-85429/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου