Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ BABY BOOMERS ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ INTERNET


boomers3Οι baby boomers και oi ηλικιωμένοi σήμερα περνούν περισσότερο χρόνο online από το να παρακολουθούν τηλεόραση, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Ipsos και της Google.
Κατά μέσο όρο, οι ηλικιωμένοι και οι Boomers (που ορίζονται στις εκθέσεις, ως εκείνοι της ηλικίας των 45 ή άνω) περνούν 19 ώρες την εβδομάδα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, αλλά περνούν και 16 ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Η χρήση του internet, επίσης, ξεπερνά τον χρόνο που δαπανούν ακούγοντας ραδιόφωνο ή διαβάζοντας εφημερίδες και περιοδικά. Η έρευνα έγινε στις Η.Π.Α και δείχνει την παγκόσμια τάση του κοινού, που πλέον στρέφεται στο διαδίκτυο για ενημέρωση, πληροφόρηση και αλληλεπίδραση.


boomers - digitalprofs gr
boomers – digitalprofs gr

Το Διαδίκτυο είναι η κορυφαία πηγή για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ξεπερνώντας κατά πολύ την τηλεόραση και τα έντυπα. Οι Ειδήσεις και ο καιρός είναι το πιο δημοφιλές είδος των πληροφοριών που αναζητούνται online (66% περίπου), ακολουθούμενα από online shopping (57%), κουπόνια / εκπτώσεις / προσφορές (45%), πληροφορίες για τρόφιμα (44% ), και  παιχνίδια (43%).

boomers - digitalprofs gr
boomers – digitalprofs gr
Το Facebook είναι το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο, με διείσδυση στο ίδιο επίπεδο με αυτό του γενικού πληθυσμού. Επίσης ακόλουθούν ομάδες ή οργανώσεις (55%), αναρτούν / παρακολούθούν βίντεο (40%), υποστηρίζουν διάφορους σκοπούς (26%), και μπαίνουν σε ομάδες-communities (23%).

Τα παραπάνω στοιχεία τα πήραμε από το άρθρο του Ayaz Nanji ,  τον οποίο και ευχαριστούμε. Είναι σαφές ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν αφορούν μόνο τις Η.Π.Α, αλλά κι ολόκληρο τον κόσμο. Σε μια εποχή όπου η Γη έχει μικρύνει υπερβολικά και οι αποστάσεις απλά έχουν εκμηδενιστεί, το να μπορείς να προβλέπεις τις τάσεις και ν’αναγνωρίζεις τις ευκαιρίες, είναι το κλειδί της επιβίωσης. Είτε σε εταιρικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Βέβαια, εμείς θεωρούμε ότι η ομάδα των baby boomers δεν χρησιμοποιεί το internet μόνο για ενημέρωση κτλ. Στην ουσία, η γενιά αυτή δημιούργησε το Διαδίκτυο και σίγουρα η ενασχόλησή τους με αυτό πηγαίνει πολύ παραπέρα από τις απλές αναζητήσεις και τη χρήση των social media. Δεχόμαστε ωστόσο την έρευνα και τα ευρήματά της και διαπιστώνουμε ένα νέο πεδίο δράσης.

http://wp.me/p3Kqco-l




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου