Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τρελές εισπράξεις για το αμερικανικό box office

Τρελές εισπράξεις για το αμερικανικό box office"...Κόντρα στις προβλέψεις αλλά και το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι αρκετές αποτυχίες, το αμερικανικό box office έσπασε κάθε ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι εισπράξεις των αμερικανικών ταινιών έφτασαν τα 4.7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 10.2% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εισπράξεις όμως δεν αυξήθηκαν μόνο σε απόλυτες τιμές, αλλά και αριθμό εισιτηρίων. Η αύξηση άγγιξε το 6.5%, προσφέροντας στο box office 575 εκατ. δολάρια επιπλέον τη φετινή χρονιά, παρά τη γενική αύξηση της τιμής του εισιτηρίου.
Κορυφαία εισπρακτική επιτυχία, για τον αμερικανικό κινηματογράφο, ήταν τη χρονιά που μας πέρασε το «Iron Man III» με τον Ρόμπερτ Ντάουνιγκ Τζούνιορ, του οποίου οι εισπράξεις έφτασαν τα 408 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και τα 1.2 δισ. δολάρια συνολικά στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση, το καρτούν «Εγώ ο απαισιότατος» με συνολικές εισπράξεις 355.622.000 δολάρια, ενώ την τριάδα έκλεισε η τελευταία έκδοση του Superman «Man of Steel», η οποία παρά τις άσχημες κριτικές κατάφερε να μαζέψει 299 εκατ. δολάρια.
Σημαντική επιτυχία όμως κατέγραψαν και τα σίκουελ επιτυχημένων ταινιών, με κορυφαία εισπρακτική επιτυχία στην κατηγορία αυτή, το Iron Man 3, το «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» και το «Μαχητές των Δρόμων 6».
Εκτός όμως από τις μεγάλες επιτυχίες, ήρθαν και εκκωφαντικές αποτυχίες. Ο «μοναχικός καβαλάρης» της Disney μπορεί να κόστισε σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 88 εκατ. δολάρια, ενώ χειρότερη ήταν η τύχη του «After Earth» με τον Γουίλ Σμιθ και του «Λευκός Οίκος: Η πτώση» με τον Τσάνιγκ Τάτουμ.
Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι πο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το μέλλον του Χόλυγουντ, με κορυφαίο το Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος τόνισε πως αν η αμερικανική βιομηχανία του σινεμά συνεχίσει να ρίχνει βάρος στα μπλοκμπάστερ, δε θα έχει πολύ μέλλον. Σε ενίσχυση της άποψης του μάλιστα, ήρθαν τα νούμερα από μικρότερες παραγωγές που έδειξαν πως μπορούν να σταθούν μια χαρά στον ανταγωνισμό, με καλύτερες εισπράξεις αυτές του «Τhe Heat» (154 εκατ. δολάρια)...."

http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/343211/treles-eispraxeis-gia-to-amerikaniko-box-office#ixzz2eKGo0B84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου