Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δείτε τις συναυλίες που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα!

Δείτε τις συναυλίες που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα!«Επιμένουν ελληνικά» όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες του εξωτερικού οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα ως προορισμό για τις εμφανίσεις τους. Καλλιτέχνες που έχουν σημαδέψει με τη μουσική τους ολόκληρες γενιές αλλά και νεότεροι, θα εμφανιστούν και φέτος το καλοκαίρι σε διάφορους χώρους της πρωτεύουσας.
Ανάμεσα λοιπόν σε πολύ ζωντανή μουσική και ακόμη περισσότερο «ξεφάντωμα», θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, όσοι Αθηναίοι παραμείνουν στο κλεινόν άστυ για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Καθώς το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό και φέτος, το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις πιο «δροσιστικές» μουσικές αποδράσεις και τις παρουσιάζει:
Uli Jon Roth - 2 Ιουνίου
Ο αγαπημένος «σκορπιός» του ελληνικού κοινού Uli Jon Roth παίζει... Scorpions, στο Κύτταρο, για μία μοναδική συναυλία, την Κυριακή 2 Ιουνίου. Ο Uli Jon Roth επιστρέφει στην Αθήνα για ένα σόου «φόρο τιμής» στους Scorpions, με 30 κομμάτια, όλα από εκείνη την περίοδο -ως βάση του ρεπερτορίου- αρκετά από τα οποία δεν έχουν παιχθεί ποτέ ζωντανά ούτε από τους Scorpions ούτε από τον ίδιο. Θα ακουστούν επίσης μερικά κομμάτια από Electric Sun και Sky Of Avalon αλλά το κυρίως μέρος θα είναι αφιερωμένο στις αρχές των Scorpions.
Τιμή Εισιτηρίου: 23 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Public (Σύνταγμα, Γλυφάδα, Πειραιάς, Αγ. Δημήτριος, Mall), Ticket House, Ticket Pro, 123tickets.gr
Cuban Beats All Stars (2o Cuba Festival)- 8 Ιουνίου
Στο 2ο Cuba Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό Live Stage, θα εμφανιστούν οι Cuban Beats All Stars -πρώην μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Orishas- σε μια ξεχωριστή εμφάνιση το Σάββατο 8 Ιουνίου.
Ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ, που στόχο έχει να «μυήσει» το ελληνικό κοινό στην κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία, με εκρηκτικούς χιπ- χοπ, λάτιν και σάλσα ρυθμούς.
Εισιτήρια: 15, 20 ευρώ.
Προπώληση: Ticket Services-Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Καταστήματα Public, Enzzo de Cuba - Αγ.Παρασκευής 70-72/Μπουρνάζι-Περιστέρι, Rock around the Clock-Χάλκης1-Πλ.Πετρούπολης.
Yamato - 18 και 19 Ιουνίου
Οι Σαμουράι των Κρουστών, θα εμφανιστούν για δύο μοναδικές παραστάσεις την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο θέατρο Μπάντμιντον. Ήχοι τυμπάνων που ξεσηκώνουν κι εντυπωσιακές ενδυμασίες από την ιαπωνική παράδοση των Σαμουράι. Οι «Γιαμάτο» έρχονται στην Ελλάδα και μεταφέρουν τη μαγεία από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Το συγκρότημα Yamato κλείνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει με το μουσικό υπερθέαμα «Rojyoh (Ρότζο): The beat on road», μια ανθολογία με τα εντυπωσιακότερα νούμερα της μεγάλης πορείας του.
Εισιτήρια: από 9 έως 48 ευρώ.
Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, Viva.gr, καταστήματα Παπασωτηρίου, Καταστήματα Public, Καταστήματα Forthnet.
Slayer, Down, Rotting Christ, Kvelertak- 1 Ιουλίου
Μια σημαντική ημερομηνία για τους φανς της μέταλ μουσικής, δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν της 1ης Ιουλίου, όπου θα εμφανιστούν οι Slayer οι Down, οι Rotting Christ και οι Kvelertak στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου). Όλοι οι τιτάνες του thrash θα είναι εκεί, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.
Εισιτήρια: 30, 35, ταμείο 40 ευρώ.
Προπώληση: ticketarena.gr, Tickethouse και Public
Marky Ramones Blitzkrieg (Rockwave Festival) - 7 Ιουλίου
O Marky Ramone για 15 χρόνια έδινε το ρυθμό στα πιο ιστορικά κομμάτια της πανκ ως ντράμερ των θρυλικών Ramones. Τώρα επιστρέφει στο Rockwave Festival την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 7 Ιουλίου με τους Marky Ramone's Blitzkrieg και τον Andrew WK στα φωνητικά.
Με παίξιμο γρήγορο, δυνατό, με τις μπαγκέτες του να παίρνουν φωτιά ρίχνοντας κεραυνούς στα ντραμς, ο Marky υπόσχεται (και πάντα εκτελεί) ένα ξεσηκωτικό live με όλες τις επιτυχίες που έκαναν τους Ramones σπουδαίους.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Lana Del Rey (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου
Η Lana Del Rey έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, για να συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα της χώρας, στο Rockwave Festival.
Η περσόνα που συνδυάζει τη femme fatale, τη ντίβα του Χόλυγουντ των 50s, αλλά και μία πιο ρομαντική εκδοχή της Jessica Rabbit, θα ανέβει στο Terra Stage, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Ειδικά για την 8η Ιουλίου θα διατεθούν:
Α. 2000 εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στη σκηνή που θα κοστίζουν 50 ευρώ (PITCH A).
Β. Εισιτήρια διακεκριμένης θέσης και ορατότητας VIP A // VIP B που θα κοστίζουν 50 ευρώ.
Iced Earth (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου
Η σχέση των Iced Earth με το ελληνικό κοινό είναι μία σχέση που αντέχει στο χρόνο και παραμένει δυνατή (και ίσως δυνατότερη) καθώς περνούν τα χρόνια. Οι Iced Earth γυρίζουν λοιπόν στην Ελλάδα και το Rockwave Festival, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, για να συναντήσουν για ακόμα μία φορά τους "καλύτερους", όπως έχουν δηλώσει, fans τους.
Η μπάντα του Jon Schaffer με τον Stu Block πλέον, στα φωνητικά συνεχίζει να δημιουργεί νέες συγκινήσεις για το κοινό τους. Το μοναδικό παίξιμο της κιθάρας του Jon αλλά και η φωνή του Stu, που επάξια έχει αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, αποτελούν αφορμές για ανελέητο headbanging.
Dead Can Dance (Rockwave Festival) - 9 Ιουλίου
Μετά από την επανένωσή τους και την πολύ επιτυχημένη sold out περιοδεία τους στην Ευρώπη οι Dead Can Dance έρχονται Live στο Rockwave Festival την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Τρίτη 9 Ιουλίου.
O ακροατής σε ταχύτητα φωτός μεταφέρεται μέσα από τις μουσικές παραδόσεις διαφορετικών ιστορικών περιόδων σε πρωτόγνωρα μουσικά τοπία. Είναι ίσως ένα από τα λίγα γκρουπ σήμερα, που αν βρίσκεσαι μέσα στο ηχητικό του πεδίο μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να μεταφέρεσαι μαγικά αστραπιαία ανάμεσα σε ηπείρους και εποχές.
Εισιτήρια: Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 ευρώ (50 ευρώ για ανέργους).
Τα πρώτα ημερήσια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ μετά την εξάντλησή τους θα κοστίζουν 33 ευρώ.
Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού) - 15 Ιουλίου
Η Billy Holiday του σήμερα, Μαντλέν Πεϊρού, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού, ενώ μαζί της θα εμφανιστεί και η δική μας Έλλη Πασπαλά.
Ένα ταξίδι με τζαζ διαδρομές από τα στέκια της Νέας Υόρκης, στους δρόμους του Παρισιού, σε μια ατμοσφαιρική καλοκαιρινή συναυλία. Η Μαντλέν Πεϊρού, μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τζαζ φωνές, θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Blue Room» που μόλις κυκλοφόρησε αλλά και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια από όλη της την πορεία.
Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον David Lynch στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο και τον Δημήτρη Καπηλίδη στα τύμπανα, σε μια επιλογή από τραγούδια που αγαπάει από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.
Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας, ένα ντουέτο της Μαντλέν Πεϊρού με την Έλλη Πασπαλά, το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «All Alone Am I».
Τιμή εισιτηρίου: 35 ευρώ, 25 ευρώ φοιτητικό.
Προπώληση: 210 6980044, Public, Παπασωτηρίου, www.viva.gr
Roger Waters- 31 Ιουλίου
Ο Roger Waters επιστρέφει στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο, με το «The Wall» πραγματοποιώντας τη μεγαλειώδη του επιστροφή στην Ευρώπη για το 2013 με το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
O Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd, με το οπτικοακουστικό του υπερθέαμα, έχει πετύχει μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Εισιτήρια: 28- 59 ευρώ
Προπώληση: Tickethouse (Αθήνα), Musicland (Θεσσαλονίκη), Online Sales: www.ticketpro.gr , www.tickethouse.gr
Zaz- 3 Σεπτεμβρίου
Η νέα γενιά της μουσικής και ο ήχος της είναι εδώ. Και η συναυλία της 3ης Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λυκαβηττού θα το επιβεβαιώσει. Απο το «Je Veux» μέχρι τα νέα της τραγούδια, η Zaz, επιστρέφει στη χώρα μας για μια βραδιά πλημμυρισμένη από τζαζ, τζίπσι και ποπ ρυθμούς. Η βραδιά θα ανοίξει με την Μαριέττα Φαφούτη.
Ως βάση της η Zaz έχει την τζαζ μουσική, αλλά με ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες ποπ αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική, προικισμένη φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Edith Piaf), που δείχνει να είναι πλασμένη ακριβώς για να ζει τραγουδώντας. Μια φωνή που μετατρέπεται μέχρι και σε μουσικό όργανο (Je Veux) και η οποία δείχνει να μην μπορεί να εκφραστεί παρά μόνο τραγουδώντας δυνατά.
Εισιτήρια: 35 ευρώ, 25 ευρώ φοιτητικό.
Προπώληση: 210-6980044, www.viva.gr, Public και Παπασωτηρίου.
Stomp- 24- 29 Σεπτεμβρίου
Οι βασιλιάδες του ρυθμού έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και το Θέατρο Μπάντμιντον, με όλα τους τα «σκεύη», για να τα μετατρέψουν σε μουσικά όργανα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό.
Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas, κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.
Εισιτήρια: 20, 30, 40, 50, 60 ευρώ, φοιτητικό- ανέργων: 15 ευρώ.
Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, Viva.gr, καταστήματα Παπασωτηρίου, Καταστήματα Public, Καταστήματα Forthnet.
Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου