Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

The Hangover 3

«The Hangover 3»Όπως και οι δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς, το «The Hangover Part III» είναι αντίστοιχα μια διασκεδαστική κωμωδία γεμάτη απροσδόκητα περιστατικά, περιστρεφόμενη, όμως αυτή τη φορά, γύρω από το πρόσωπο του Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάκης) και τη δυσκολία ή την άρνησή του να ενηλικιωθεί. «Μια ιστορία Ενηλικίωσης» θα μπορούσε να είναι ένας άλλος τίτλος αυτού του τρίτου επεισοδίου του οποίου η δομή και το θέμα ξεφεύγει κατά πολύ από τον τίτλο του.
Πράγματι, στο «The Hangover Part III» κανένα «hangover» δεν υφίσταται, εφόσον η παλιοπαρέα (και όχι πια τρελοπαρέα, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της δείχνουν να έχουν ωριμάσει) δεν επιδίδεται σε άγρια ξενύχτια και γλέντια με ποτό ή ναρκωτικά αλλά σε περιπέτειες που φαντάζουν ως συνέπειες των σκανδαλιάρικων πράξεων του παρελθόντος τους…
Με αυτόν τον τρόπο ο σκηνοθέτης καταφέρνει να «δέσει» το τέλος με την αρχή –δηλ. το πρώτο επεισόδιο- και να ολοκληρώσει μια ιστορία γεμάτη κωμικά ευρήματα και κάποιες κοινωνιολογικές αναφορές στη συμπεριφορά των ανθρώπων, όταν αυτοί βρίσκονται έξω από τα πλαίσια της καθημερινότητας.
Ένα τέταρτο πρόσωπο έρχεται να προστεθεί στο γνωστό team, μια μορφή αξέχαστη από το 2009 που επανεμφανίζεται πιο απειλητική και επιβλητική από ποτέ. Ο Λέσλι Τσάου (Κεν Τζέονγκ) επιστρέφει δριμύτατος έπειτα από τις περιπλανήσεις του στη φυλακή, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρόλογος-«δόλωμα ενδιαφέροντος του κοινού», και προκαλεί αφάνταστα μπλεξίματα στην αγέλη των ταραξιών…
Καθώς ο φίλος τους ο Άλαν παρουσιάζει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς, όλα τα μέλη της παρέας συγκεντρώνονται για να τον οδηγήσουν σε ένα θεραπευτικό κέντρο. Για μια τρίτη φορά, πάλι απρόσμενα επεισόδια τούς περιμένουν. Ο φίλος τους, ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα), έχει πιαστεί όμηρος από έναν απειλητικό μαφιόζο, το Μάρσαλ (Τζον Γκούντμαν). Οι υπόλοιποι για να τον σώσουν θα πρέπει να βρουν και να οδηγήσουν στο Μάρσαλ έναν πασίγνωστο κακοποιό, τον Τσάου.
Διάφορες ανατροπές στην πλοκή μετατρέπουν συχνά πυκνά την απλή κωμωδία σε ταινία δράσης. Καταδιώξεις, ληστείες, συλλήψεις και κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, απειλές και χρονικές προθεσμίες παρασύρουν την παρέα σε ένα ταξίδι «ξεπληρώματος λογαριασμών», θα λέγαμε, λογαριασμών που εκκρεμούσαν από το παρελθόν. Ο Τοντ Φίλιπς με το σεναριογράφο του ρίχνει κλεφτές ματιές στο πρώτο επεισόδιο, ανασύροντας στην επιφάνεια και υπενθυμίζοντας μας παλιά πρόσωπα (όπως αυτό του Τσάου και της στριπτιζέζ Τζέιντ) και μεταφέροντας τη δράση στο Λας Βέγκας, στον τόπο του αρχικού «εγκλήματος».
Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευρηματικά τα διάφορα περιστατικά, ωστόσο, διασκεδάζουν με την υπερβολή τους και το απίθανο των καταστάσεων που αναπαριστούν. Οι σκηνές με την καμηλοπάρδαλη, τη διάρρηξη και την κάθοδο από τη στέγη του διάσημου ξενοδοχείου «Caesars Palace» θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό, ως τελευταία ανάμνηση των τραγελαφικών επεισοδίων της σειράς «Hangover». Η κωμικότητα που αναδύεται από τις συμπεριφορές φλερτάρει με την πιθανή καταστροφή πραγματοποιώντας μια μείξη που γοητεύει αρκετούς θεατές.
Αξιοσημείωτα είναι τα διάφορα gags που φαίνονται να έχουν δομηθεί αντλώντας στοιχεία από τη φαρσοκωμωδία. Οι αδέξιες κινήσεις του Άλαν προκαλούν σειρά αναστατώσεων θυμίζοντας σκηνές του βωβού κινηματογράφου (Max Linder, Charlot) όπου η μπουρλέσκ τεχνοτροπία γεννούσε το κωμικό χάρη σε παράλογα και απρόσμενα γεγονότα που εισέβαλλαν ξαφνικά στο ρου της ιστορίας.
Εκτός από όλα τα παραπάνω, το «The Hangover Part III» είναι μια ιστορία που μιλά για την παντοτινή φιλία, θέμα αγαπητό σε αρκετές παραγωγές. Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στιού (Εντ Χελμς) και ο Νταγκ προσπαθούν να συνετίσουν το φίλο τους Άλαν και δέχονται στωικά την ανευθυνότητα και ανωριμότητα που επιδεικνύει. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το παρουσιαστικό του˙ ενός ώριμου άνδρα με πολλά γένια και περιττά κιλά. Αυτή η αντίφαση αποτελεί μία βασική πηγή γέλιου. Μια άλλη αναφορά στη φιλία είναι η σχέση του αθώου Άλαν με τον Τσάου.
Αν, λοιπόν, θέλετε να γελάσετε με ποικίλα ανεκδοτολογικά γεγονότα και να ξεχάσετε την καθημερινότητα, μπορείτε να δείτε το «The Hangover Part III». Παίζουν: Ζακ Γαλιφιανάκης, Μπράντλεϊ Κουπερ, Εντ Χελμς, Κεν Τζέονγκ, Χέδερ Γκράχαμ, Τζάστιν Μπάρθα, Τζον Γκούντμαν. Η ταινία προβάλλεται από τη Village Films.

click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου