Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Οι " Νέοι Φάκελοι" της συμφοράς

Μόλις πριν από λίγο, τελείωσε το "αφιέρωμα" των "Νέων Φακέλων" στην Αργεντινή. Κι ενώ εσύ, ταλαίπωρε, καταπιεσμένε Έλληνα, που υποδέχτηκες το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, χωρίς καμία αντίδραση και έχεις καταντήσει ο περίγελος του πολιτισμένου κόσμου για την απάθειά σου και την παντελή έλλειψη αντιδράσεων, περίμενες να δεις κάτι να σε "διδάξει", τι αντίκρισες; Ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα, που θα το ζήλευε και ο Γκαίμπελς ο ίδιος.



Βίοι παράλληλοι;

Ωραία η  ιστοριούλα, με κακούς, που κατέστρεφαν το Κράτος και καλούς, που το μάζεψαν και ήταν τόοοσο κοντά στην ανάπτυξη (σας θυμίζει κάτι αυτό;), αλλά τελικά επεκράτησαν οι κακοί και η Αργεντινή καταστράφηκε. Πλέον η κατήχηση γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα. Όλοι οι πολιτικοί της χώρας εκεί, την κατέστρεφαν, μέχρι που ήρθε ένας τριμερής σχηματισμός (τυχαίο!!!) υπό τον Κίρσνερ και έφερε την ισορροπία και σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Όμως όλα χάλασαν (πώπώ χαλάστρα) όταν ο τυπάς πήρε δυνατή πλειοψηφία, έδιωξε τους εταίρους και άρχισε το...φαγοπότι.

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Καθίστε ζώα στ'αυγά σας, εμείς είμαστε οι σωτήρες σας. Απλά! Ναι, σας βιάζουμε, αλλά έρχεται η ανάπτυξη. Μη κάνετε καμιά εξυπνάδα, όπως οι Αργεντίνοι και ξεσηκωθήτε. Όχι, θα χαλάσει η πορεία προς την ανάπτυξη. Όπως λέγανε και κάποιοι τυχαίοι στο "ρεπορτάζ", θα είναι ένα-δύο "περίπλοκα" χρόνια. Αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος; Τέτοιου είδους αισχρή προπαγάνδα, που πραγματικά με προσβάλει σαν άτομο, δεν είχα ξαναδεί. Και μην ξεχνάμε, ότι προέρχεται από ένα " έγκυρο και έγκριτο " κανάλι και δημοσιογράφο. Ναι, αγαπητοί χαχόλοι, αφού το λέμε εμείς οι "έγκριτοι", είναι και αλήθεια.


Και μαθήματα δημοκρατίας...

Μη ξεχνάμε βέβαια και τη συνεχή αναφορά στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Οι Αργεντίνοι εκθείαζαν μόνιμα το επίπεδο της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ναι, από την πολλή δημοκρατικότητα, θα ανοίξουμε πλέον και τα ξερονήσια (Γυάρος και τα ρέστα), για να χωράνε όσοι ετοιμάζονται να μπουν στη ψυρού. Μην ξεχνάμε και την ελευθερία. Όση ώστε να  μην προσβάλλουμε και την Ύπατη Αρμοστεία. Μη θυμώσουμε τον Τόμσεν ή τον Ράιχενμπαχ, δεν θα μας  δώσουν τη δόση. Τρομερή δημοκρατία λέμε.

Κατάντια. Μόνο αυτό μπορεί κάποιος να πει. Η χαλιναγώγηση του πλήθους είναι πλέον χοντροκομμένη και απροσχημάτιστη. Χρησιμοποιούνται όλες οι μέθοδοι, με θρησκευτική ευλάβεια. Ο λαός είναι πλήρως  ακινητοποιημένος, άβουλος και κυρίως χωρίς ελπίδα. Του έκοψαν το κυριότερο όπλο του, την ελπίδα. Και το μόνο που περιμένει πλέον είναι το τέλος του. Ντροπή στον ΣΚΑΪ και στους "Φακέλους" που έβγαλαν αυτό το αίσχος προπαγάνδας. Δείτε ζώα τι έγινε στην Αργεντινή, μην μιλάτε και μη διεκδικείτε, γιατί θα πάθετε τα ίδια. Σας το λένε και στο τέλος, όλοι οι Αργεντίνοι "εμπειρογνώμονες".

Ξεχάσατε, όμως να αναφέρετε ότι υπεύθυνο για την κατάντια της, ήταν το σωτήριο Δ.Ν.Τ.  Ότι πλούτο παρήγαγε η χώρα, πήγαινε κατευθείαν στον ειδικό λογαριασμό των πιστωτών. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Κι ενώ η χώρα, με σκληρή λιτότητα, απάνθρωπη άρχιζε να άχει κάποιου είδους ανάπτυξη, ανακάλυψε ότι όλες οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές ΔΕΝ της άνηκαν, αλλά είχαν εκποιηθεί μπιρ παρά, στους ξένους. Σας θυμίζει κάτι; Επίσης ότι η χώρα, μετά από 15(!!!) χρόνια είναι ακόμα εκεί που ήταν και πριν, στον πάτο του βαρελιού, μετά την Θαυματουργό παρέμβαση του Δ.Ν.Τ.
Πολλά ξεχάσατε ν'αναφέρετε, κύριοι και κυρίες των "Φακέλων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου