Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Παύλος Σιδηρόπουλος: όσα δεν γνωρίζατε για τον πρίγκιπα της ροκ


Παύλος Σιδηρόπουλος: όσα δεν γνωρίζατε για τον πρίγκιπα της ροκΑπό τους πρώτους που τόλμησαν να γράψουν ροκ μουσική με ελληνικό στίχο, ο Παύλος Σιδηρόπουλος άνοιξε το δικό του δρόμο σε μια εποχή «που κυριαρχούσαν το πολιτικό τραγούδι και η ανάλαφρη ποπ». Ανήσυχο πνεύμα και πολύπλευρο ταλέντο, ο Σιδηρόπουλος πειραματίστηκε παράλληλα με την υποκριτική, την ποίηση και τη συγγραφή. Το ταξίδι του στην «άλλη πλευρά» έθεσε πρόωρο τέλος στην εκρηκτική δημιουργικότητά του. Όμως ο «Παύλος», παραμένει το αγέραστο είδωλο της ελληνικής μουσικής σκηνής, σημείο αναφοράς για φιλόδοξα μουσικά σχήματα, νέους ή γερόλυκους «ροκάδες».
Στην ταινία, ντοκουμέντα από ανέκδοτες συνεντεύξεις του Παύλου ντύνονται με τα animation του Νίκου Μπλεμπουτζάκη, με γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο ή άλλους καλλιτέχνες.
Συνεργάτες του, μουσικοκριτικοί και καλλιτέχνες που σφράγισαν με τη μουσική τους τις δεκαετίες του '90 και του 2000 μιλούν για το έργο του Σιδηρόπουλου και την επιρροή του. Μεταξύ αυτών οι: Μάκης Μηλάτος, Οδυσσέας Ιωάννου, οι Απροσάρμοστοι, οι Σπυριδούλα, ο Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Σπύρος Γράμμενος, Στάθης Δρογώσης, Υπόγεια Ρεύματα, Κώστας Φέρρης, Κωνσταντίνος Τζούμας κ.α. Η ταινία προβάλλεται από τη New Star.

click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου