Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κινέζοι χάκερ πίσω από τις κυβερνο-επιθέσεις στη Σεούλ

Κινέζοι χάκερ χτύπησαν οργανισμούς της Νότιας Κορέας όπως έγινε γνωστό από τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών στη Σεούλ.


Κινέζοι χάκερ πίσω από τις κυβερνο-επιθέσεις στη Σεούλ

Κινέζοι χάκερ κρύβονται πίσω από την κυβερνο-επίθεση σε τράπεζες και δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως γνωστοποίησε σήμερα η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών στη Σεούλ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους.
Η Αρχή ανέφερε ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν κινεζική ηλεκτρονική διεύθυνση ΙΡ για να προσβάλουν το δίκτυο έξι οργανισμών στη Νότια Κορέα την Τετάρτη, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής προέλευση της επίθεσης.
«Έχουμε διαπιστώσει ότι ένα κινεζικό IP έχει συνδεθεί με τους οργανισμούς που επηρεάζονται από την διαδικτυακή επίθεση », δήλωσε εκπρόσωπος της σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.
«Αγνώστου ταυτότητας χάκερ χρησιμοποίησαν ένα κινεζικό ΙΡ για να συνδεθούν με τους σέρβερ των έξι οργανισμών που δέχθηκαν την επίθεση. Σ' αυτό το στάδιο κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προσδιορίσουμε την ακριβή προέλευση της επίθεσης, έχοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά», δήλωσε ο Παρκ Τζάε-μουν, στέλεχος της Ρυθμιστικής Αρχής Επικοινωνιών της Νότιας Κορέας.
ethnos.gr/Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου