Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κίνα: Σύσφιγξη οικονομικών σχέσεων με Ελλάδα

Την επιβεβαίωση ότι η Κίνα ενδιαφέρεται για την ουσιαστική περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, έλαβε σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, κατά τη μικτή διυπουργική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πεκίνο, με τη συμπροεδρία του Έλληνα υφυπουργού και του Κινέζου υφυπουργού Εξωτερικού Εμπορίου, Ζονγκ Σαν. 

Κατά τη συνομιλία που είχε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Πεκίνο, ο κ. Κούρκουλας δήλωσε πως έλαβε τη διαβεβαίωση από την ηγεσία της Cosco, και τον πρόεδρο του Ομίλου, Κάπτεν Γουέι, ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι ο τριπλασιασμός του όγκου των εμπορευμάτων που διακινούνται από τον Πειραιά, σε λιγότερο από ένα χρόνο. 

Δηλαδή, τα 1,3 εκατομμύρια TEU (μονάδα μέτρησης κοντέινερ) που διακινούνται τώρα, να ανέβουν στα 3 εκατ. TEU το καλοκαίρι του 2013. 

Επόμενος στόχος τoυ κινεζικού κολοσσού, που διακινεί εμπορεύματα σε 1.600 λιμάνια, είναι να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά, όχι απλώς σε κόμβο (hub) ή διαμετακομιστικό σταθμό (gate way transit ), αλλά, σε περιφερειακό κέντρο διανομής (distribution center). Αυτό σημαίνει νέες υποδομές για αποθήκες και μεταφορά εμπορευμάτων, δηλαδή νέες επενδύσεις.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/742201/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου