Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο «φιλικό στους γκέι» τζαμί της Ευρώπης


Το πρώτο τζαμί ανοιχτό σε ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ εγκαινιάζεται σήμερα στην Γαλλία, μετά από πρωτοβουλία της ένωσης ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων (HM2F).
Το πρώτο «φιλικό στους γκέι» τζαμί της ΕυρώπηςΟμοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, ετεροφυλόφιλοι, γυναίκες, άπαντες είναι ευπρόσδεκτοι στο «φιλικό προς τους γκέι» και συνάμα «φεμινιστικό» τζαμί, το πρώτο στην Γαλλία και στην Ευρώπη, που θα στεγάζεται σε μια αίθουσα σε προάστιο του Παρισιού, η οποία παραχωρήθηκε από βουδιστή μοναχό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Λουντοβίκ Μοχάμεντ Ζάχεντ, έναν 35χρονο γαλλο-αλγεργινό, με σπουδές ανθρωπολογίας και ψυχολογίας, ανοιχτά ομοφυλόφιλο, που έχει παντρευτεί τον σύντροφό του με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο.

Όπως λέει ο 35χρονος, ο οποίος το 2010 δημιούργησε την ένωση ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων (HM2F), θέλει να δημιουργήσει ένα Ισλάμ ανοιχτό σε όλους εκείνους που δεν αισθάνονται άνετα στις παραδοσιακές αίθουσες προσευχής.

«Εδώ οι άνθρωποι θα έρχονται όπως είναι, δεν πρόκειται για ένα τζαμί για γκέι και δεν θα προχωρούμε σε γάμους ομοφυλοφίλων» λέει ο Ζάχεντ στην εφημερίδα Le Parisien.

Το τζαμί περιμένει σήμερα 20 πιστούς με την προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί σύντομα και μελλοντικά σχέδια για μια αίθουσα στο κέντρο του Παρισιού που θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 300 άτομα.
Ethnos.gr

Ο Αλλάχ μαζί μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου