Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ επιστρέφει

Τις δεκαετίες του '80 και του '90 ο Μάικλ Τζ. Φοξ ήταν απο τους πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές του Χόλλυγουντ. Ο γοητευτικός Μάρτυ ΜακΦλάι που ταξίδευε στο χρόνο, στην τριλογία Επιστροφή στο Μέλλον, δεν νικήθηκε τελικά απο τη νόσο του Πάρκινσον. Ένα νέο κοκτέιλ φαρμάκων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του στα στούντιο της τηλεόρασης. Θα πρωταγωνιστήσει, ύστερα απο 12 χρόνια, σε μια νέα σειρά.

Όλα ξεκίνησαν στα γυρίσματα της ταινίας Doc Hollywood το 1990. O ηθοποιός, στις δόξες του τότε, είχε παρατηρήσει μια σύσπαση στο αριστερό του άκρο ενώ μελετούσε το κείμενο του κινηματογραφικού έργου του.

Έξι μήνες πριν, ο ώμος του και το αριστερό χέρι, είχαν παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα. Ανήσυχος επισκέφθηκε ένα γιατρό κι εκείνος, μετά από εξετάσεις διέγνωσε πως είχε Πάρκινσον. Πρόκειται για μια σπάνια και ανίατη ασθένεια που προκαλεί έναν προοδευτικό εκφυλισμό του νευρικού συστήματος.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανεξέλεγκτη σύσπαση, το τίναγμα, και την παράλυση. Όσοι έχουν τη συγκεκριμένη ασθένεια γίνονται ανίκανοι να περπατήσουν και να μιλήσουν, και χρειάζονται τη σταθερή φροντίδα για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Mόλις ο Μάικλ Τζ. Φοξ συνειδητοποίησε ότι πάσχει απο τη νόσο Πάρκινσον θεώρησε ότι η καριέρα του ως ηθοποιού είχε τελειώσει. «Θα παρακολουθούν την ερμηνεία του ρόλου μου ή θα περνάνε απο μικροσκόπιο τις κινήσεις μου αναζητώντας συμπτώματα της νόσου», είχε σκεφτεί, όπως αποκάλυψε ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα.

Ούτε ο ίδιος πίστευε το 2000, όταν αποχωρούσε απο το κάστ της σειράς Spin City, ότι σε 12 μόλις χρόνια, θα επέστρεφε στα τηλεοπτικά δρώμενα. Μάλιστα η σειρά στην οποία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει -βασίζεται στην ασθένεια που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 21 χρόνια. Ο πρωταγωνιστής θα ενσαρκώσει έναν πατέρα τριών παιδιών που πάσχει από Πάρκινσον.

Ο 51χρονος σήμερα Φοξ τα τελευταία 12 χρόνια είχε επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον μέσω ενός ιδρύματος που είχε δημιουργήσει. Πρόκειται για το Michael J. Fox Foundation, αφιερωμένο στην εξεύρεση μιας θεραπείας για την ασθένεια, την προώθηση της ανάπτυξης βελτιωμένων θεραπειών και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Μια σειρά νεων φαρμάκων βοηθάει τον Φοξ να σταθεροποιεί κάπως τις κινήσεις του. Εως τώρα επέστρεφε σε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους σε σειρές όπως οι «Boston Legal» και «The Good Wife». Η νέα κωμική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί, σηματοδοτεί την πρώτη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του από τότε που έφυγε από την τηλεοπτική σειρά «Spin City», το 2000.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο χαρακτήρας που θα δημιουργήσει - και οι ζωντανοί χαρακτήρες στο οικογενειακό του περιβάλλον- θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι και ξεκαρδιστικοί», δήλωσε ο πρόεδρος του NBC (National Broadcasting Company), Ρόμπερτ Γκρίνμπλατ - πρόκειται για το δίκτυο που θα φιλοξενήσει τη νέα σειρά.. Τα γυρίσματα της θα ξεκινήσουν φέτος και θα μεταδοθούν το φθινόπωρο του 2013.

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό από την κωμική τηλεοπτική σειρά «Family Ties», την δεκαετία του 1980, όπου απέσπασε τρία βραβεία Emmy. Η διασημότητα όμως ήρθε όταν πρωταγωνίστησε στην τριλογία «Επιστροφή στο Μέλλον», μαζί με τον Κρίστοφερ Λόιντ.

Την δεκαετία του 1990, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε ένα Emmy, τρεις «Χρυσές Σφαίρες» και δύο βραβεία Screen Actors Guild για τον ρόλο του στη σειρά «Spin City».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου