Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της Apple


Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το γ΄ τρίμηνο χρήσης όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της Apple!Για το γ΄ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου η Apple ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 21%. 
 
Αυτό σημαίνει οτι είχε κέρδη 8,82 δισ. δολάρια από 7,31 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο το 2011 και η τιμή της μετοχής της από 7,79 δολάρια είναι στα 9,32 δολάρια.
 
Τα έσοδα πάλι είχαν άνοδο 23% πράγμα που σημαίνει περίπου 35 δισ. δολάρια.
 
Παρολ’ αυτά όμως δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήθελαν τα κέρδη της εταιρείας να είναι κοντά στα 10,35 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 37,2 δισ. δολ. ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η τιμή της μετοχής της έπεσε 5.4%.
 
Επίσης η Apple ανακοίνωσε ότι μόνο το γ΄τρίμηνο κυκλοφόρησαν στην αγορά 26 εκατ. iPhones και 17 εκατ. iPads ενώ πούλησε και 4 εκατ. υπολογιστές Mac.
 
Τέλος για το δ΄ τρίμηνο η εταιρεία περιμένει κέρδη 7,65 δολ. ανά μετοχή με τα έσοδα να ανέρχονται σε περίπου 34 δισ. δολ. ενώ  οι εκτιμήσεις των αναλυτών θέλουν τα κέρδη να ανέρχονται στα 10,22 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 38 δισ. δολ. 
 
Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει βουτιά 5,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου