Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Οι Μάγια δεν προέβλεψαν το τέλος !!



Οι ερευνητές των κωδίκων των Μάγια διευκρινίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012

Αν ετοιμαζόσασταν για την καταστροφή του κόσμου τον Δεκέμβριου του 2012, μάλλον θα σαν απογοητεύσουμε καθώς οι ερευνητές των Μάγια υποστηρίζουν τώρα πως το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σε μία αποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ.

Η ημερομηνία ήταν «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, επίσης, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να «επιστρέψει» το 2012. Ο Σβεν Γκρόνεμεγιερ δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.
«Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια» ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Τουρλή Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου