Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Savoir gym γιατί και αυτό χρειάζεται

" Θες να κυκλοφορείς σαν τον Borat στο γυμναστήριο;. Μάλλον όχι!

Οι εποχές που ο ασκούμενος συμπεριφέρονταν στο γυμναστήριο όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων στο λαγούμι ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τα σύγχρονα fitness club έχουν γραπτούς κανόνες, οι ασκούμενοι ακλουθούν πιστά της οδηγίες του προσωπικού και πάνω από όλα έχει δημιουργηθεί κοινός κώδικας συμπεριφοράς ο οποίος τηρείται σχεδόν παντού.
Ακολουθώντας τα παρακάτω θα δώσεις τη καλύτερη δυνατή εικόνα στο χώρο που γυμνάζεσαι.

Πετσέτα
Ποτέ χωρίς πετσέτα. Τη ξέχασες; Αποχαιρέτησε ευγενικά τους γύρω σου και επέστρεψε ήσυχα στο σπίτι. Κανένας δεν θέλει να κυλιστεί στον ιδρώτα σου και φαντάζομαι πως ούτε και σε εσένα θα ήταν ευχάριστος ένα βρεγμένος πάγκος. Η πετσέτα ακουμπά στους ώμους μας καλύπτοντας τα όργανα την ώρα της άσκησης.

T-shirt
Προσοχή! Το ντύσιμο στο γυμναστήριο είναι χαλαρό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι κυκλοφορούμε σαν το Borat. Ένα απλό αθλητικό t-shirt αποτελεί ιδανική επιλογή. Τα μπλουζάκια με ελάχιστο ύφασμα δεν συνιστώνται, αφού οι υπόλοιποι ασκούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας βλέπουν ημίγυμνους την ώρα της προσπάθειας.

Μπουκάλι νερό
Την ώρα της άσκησης θα διψάσεις. Οι ψύκτες των γυμναστηρίων ή οι βρύσες που υπάρχουν στα χώρο δεν είναι αποτελούν λύση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκάλι νερό ή ένα ισοτονικό ποτό. Η εικόνα του ταλαίπωρου που ρουφά νερό κάτω από τη βρύση της τουαλέτας δεν είναι αποδεκτή.

Αρωματοθεραπεία
Οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν υποχρεωτικά αποσμητικό αλλά ποτέ έντονο άρωμα. Η βραδινή έξοδος δεν έχει καμία σχέση με τη προπόνηση. Ο ιδρώτας μαζί με τη μυρωδιά της κολόνιας δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο περιβάλλον.

Σεβασμός στους κανονισμούς
Τα περισσότερα γυμναστήρια ελέγχουν το πελατολόγιο τους κατά την είσοδο, χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές αναγνώρισης (συνήθως card reader). Δεν αποφεύγεις τον έλεγχο επειδή ανανέωσες τη συνδρομή σου πρόσφατα. Οι κανόνες υπάρχουν για να τηρούνται από όλους. Άλλωστε, η συμπεριφορά του γραφικού, ιδιόρρυθμου πελάτη δεν είναι αποδεκτή για πολύ καιρό από καμία επιχείρηση.

Ησυχία, τάξη, ασφάλεια
Όταν σηκώνουμε βάρη δεν φωνάζουμε. Απαράδεκτο επίσης θεωρείται το μούγκρισμα, το σφύριγμα, το μέτρημα και οποιαδήποτε άλλη οχλαγωγία. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας είναι απαραίτητη η εκπνοή και όχι η κραυγή.

Διευθέτηση του χώρου
Τελειώνοντας τη προσπάθεια επαναφέρουμε τον εξοπλισμό στην αρχική του θέση. Κανενός είδους συνδρομή δεν καλύπτει υπηρεσίες δούλου, ο οποίος θα πρέπει να επανατοποθετεί τα βάρη μας στη θέση τους. Θυμήσου απλά πόσο άσχημα ένιωσες όταν άδειαζες τη μπάρα του προηγούμενου.

Κράτα και κάτι για τον εαυτό σου
Στο χώρο που βρίσκεσαι ήρθες για να γυμναστείς και όχι για να προπονήσεις κόσμο. Χρησιμοποίησε τις γνώσεις σου μόνο για τον εαυτό σου και άσε τους γυμναστές να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ερασιτέχνης, εμπειρικός προπονητής είναι μια cult φιγούρα η οποία δημιουργεί μόνο πρόβλημα. "

Μιχάλης Πανδής
Γυμναστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου