Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έριν Μπρόκοβιτς: Η ταινία ήταν για μένα κατάρα


Η Έριν Μπρόκοβιτς, η γυναίκα που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία και έκανε την Τζούλια Ρόμπερτς να κερδίσει το Όσκαρ, μίλησε δέκα χρόνια μετά την ταινία και αποκάλυψε ότι την βλέπει σαν...κατάρα καθώς μετά από αυτή όλα στη ζωή της άλλαξαν προς το χειρότερο...

Η ζωή της Έριν Μπρόκοβιτς μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο καθώς κατάφερε να κερδίσει μια μάχη με την εταιρεία-κολοσσό «Pacific Gas and Electric Company» σε μια υπόθεση νερού και να εξασφαλίσει 216 εκατ. δολάρια για 600 οικογένειες που είχαν πληγεί από τις εργασίες της εταιρείας.

Ωστόσο η αλλαγή που έφερε στη ζωή της η ταινία ήταν τεράστια και όχι προς το καλύτερο. Η ίδια δηλώνει πως δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί όλη αυτή την υπερέκθεση. Αν και «πούλησε» την ιστορία της για 65.000 δολάρια δεν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιηθούν τόσα πολλά στοιχεία από την προσωπική της ζωή στην ταινία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακούει πολλά σχόλια και επικρίσεις για τον τρόπο ζωής της από τον κόσμο που την αναγνώριζε.

Οι πολλές ώρες και μέρες μάλιστα που έλειπε από το σπίτι της για να προωθήσει την ταινία οδήγησαν και την μεγάλη κόρη της Ελίζαμπεθ που είναι σήμερα 19 ετών να ξεκινήσει τη χρήση ουσιών στα 12 της χρόνια και να συνεχίσει στα 14 ακόμα και με την κοκαΐνη. Αν και η Ελίζαμπεθ έχει πλέον απεξαρτοποιηθεί από τις διάφορες ναρκωτικές ουσίες η Μπρόκοβιτς μοιάζει να μην έχει συνέλθει ακόμα από τον εφιάλτη κατηγορώντας τον εαυτό της και τις μακροχρόνιες απουσίες της εξαιτίας της ταινίας.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να παλεύει για τα θέματα του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο ακόμα και για θέματα της Ελλάδας. Ο ιδιοκτήτης του δικηγορικού γραφείου που πρωτοεργάστηκε, ο Εντ Μάρσι που τον υποδύθηκε στην ταινία ο Άλμπερτ Φίνει πέθανε το 2005 κάτι που τη σόκαρε καθώς τον θεωρούσε μέντορά της. Ωστόσο μετά από ένα διάλειμμα για να συνέλθει συνέχισε να αγωνίζεται για το περιβάλλον.

Η Έριν Μπρόκοβιτς δηλώνει ότι μετά την ταινία δεν είχε καμία επαφή με την Τζούλια Ρόμπερτς αν και θα ήθελε πολύ να την συναντήσει και να την ρωτήσει αν αυτός ο ρόλος της την επηρέασε σε κάποιο βαθμό στη ζωή της. Το γεγονός ότι η Τζούλια Ρόμπερτς δεν την ανέφερε καθόλου στον ευχαριστήριο λόγο της όταν πήρε το Όσκαρ ήταν κάτι που την ενόχλησε αλλά όπως λέει έχει άλλα σημαντικότερα πράγματα για να ανησυχεί...
http://crazygreekblogger.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου