Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γκέκας Α.Ε

Ένα παλιό post της Μάγισσας Κίρκης, θεϊκό και επίκαιρο όσο ποτέ. Για να καταλάβετε, σε ποιές παραγωγικές δυνάμεις στηρίζεται η Ελλάδα. Enjoy :

" Το πρόβλημα που παρατηρείται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εταιρίες σήμερα, είναι η νοοτροπία "το παιδί του γιου του Γκέκα", νοοτροπία την οποία πληρώνουμε αποκλειστικά οι προσληφθέντες από αγγελία κι όχι από συγγένεια εξ αίματος ή εξ ανάκλιντρου και θα σας εξηγήσω αμέσως τί εννοώ.

Είσαι ο Γκέκας και ανοίγεις μια εταιρία. Χρειάζεσαι έναν administrator να σου υποστηρίξει το τμήμα μηχανογράφησης οπότε και προσλαμβάνεις τον γιο σου ο οποίος ακόμη ψάχνει να βρεί από που κλείνει το pc! Ακολούθως χρειάζεσαι μια PR Executive για το επικοινωνιακό κομμάτι της επιχείρησής σου οπότε και προσλαμβάνεις την γκόμενα του γιου σου η οποία στο πέρασμά της μοιράζει χαστούκια με ρακέτες! Διευθύντρια προσωπικού; Η σύζυγός σου φυσικά η οποία έχει αποφοιτήσει με επιτυχία από το "Scratch my pussy all day College of Lazydog" οπότε θα χειριστεί και αναλόγως τους υπαλλήλους σου με πολύ μικρό κόστος...ένα πήδημα μια φορά την εβδομάδα και μερικές τσουγκράνες μιας χρήσεως!

Για να γλιτώσεις όμως από όλους αυτούς χρειάζεσαι απαραιτήτως μια ιδιαιτέρα γραμματέα οπότε (και μόνο για ξεκάρφωμα!) δημοσιεύεις μια αγγελία με τεράστιο πλαίσιο και πανάκριβη εκτύπωση με την οποία αναζητάς προσόντα Πανεπιστημιακού επιπέδου, δύο γλώσσες και τουλάχιστον 10ετή προυπηρεσία διαφημίζοντας περίτρανα ότι παρέχεις ελκυστικό πακέτο αποδοχών-bonus-θέση πάρκινγκ-ευχάριστο περιβάλλον (!!!)-επώνυμη πετσέτα για τον ιδρώτα και απεριόριστο κομφετί για τις Απόκριες. Κι ενώ περνάνε στρατιές οι υποψήφιες από το γραφείο σου-οι οποίες συμπληρώνουν τεστ γνώσεων / τεστ προσωπικότητας (λες κι εσύ δεν έχεις διαταραγμένη προσωπικότητα με όλους αυτούς που έχεις μαζέψει εκεί μέσα!) / τεστ κοπώσεως- και έχεις κάνει τις μισές να χάσουν την δουλειά που ήδη έχουν αφού παίρνεις τους εργοδότες τους για συστάσεις και κάνεις χαλάστρα, τελικά the winner is η γκόμενά σου η οποία έχει τελειώσει και μια Didacta (...πρίν από μια δεκαετία!).

Έχεις όμως το γνώθι σ αυτόν (...και σ αυτούς που μάζεψες!) οπότε προσλαμβάνεις και τον κύριο Κακομοιρίδη ο οποίος μεν δεν αποτελεί συγγενή εξ αίματος (....όμως θα του ρουφήξεις τόσο πολύ το αίμα που στο τέλος θα γίνετε!) ωστόσο έχει τις γνώσεις να αναλάβει όλα τα παραπάνω πόστα που στην ουσία είναι κομπόστα!


Ο Κακομοιρίδης λοιπόν φορώντας κοστουμάκι Zara συνοδευόμενο από χάρτινη γραβάτα και κουβαλώντας χαρτοφύλακα από τα Jumbo Περιστερίου (γιατί μένει και σε μπανάλ γειτονιά!) ο οποίος περιλαμβάνει τάπερ με το κολατσιό του, με μόλις 800 ευρώ εκτελεί χρέη γραμματέως, πληροφορικάριου, διευθυντή και καθαρίστριας αφού στο τέλος της ημέρας (δηλ. της νύχτας γιατί τότε σχολάει!) χρησιμοποιεί την χάρτινη γραβάτα του, ως πιγκάλ για το κολλημένο σκατό στον πάτο της λεκάνης!

Τα χρόνια έχουν περάσει και ο Κακομοιρίδης έχει μετατραπεί σε Γλειφτρίδη οπότε και έχει αποκτήσει δικό του γραφείο και δική του βοηθό (δηλ. την γυναίκα του-αδερφή της συζύγου του Γκέκα!), jeep wrangler, μεζονέτα στον Γέρακα, 4ψήφιο μηνιαίο μισθό, παραγγέλνει από το απέναντι Sushi bar, ο χαρτοφύλακάς του πλέον είναι από δέρμα εργαζομένου (τόσους έγδαρε να μην φτιάξει κι αυτός μια τσάντα;) ενώ στο μεταξύ ο γιος του Γκέκα έχει παντρευτεί την γκόμενα-PR Executive, ο ίδιος ο Γκέκας έχει αποκτήσει μούλικο με την δική του γκόμενα-ιδιαιτέρα οπότε και η εταιρία έχει στελεχωθεί από το παιδί του γιου του Γκέκα, την γκόμενα του παιδιού του γιου του Γκέκα, την συμπεθέρα του γιου του Γκέκα, το μούλικο του Γκέκα, τον γκόμενο του μούλικου του Γκέκα, τον σύζυγο της γκόμενας-μαμάς μούλικου του Γκέκα, θείοι, μπατζανάκηδες, κουνιάδες, γειτόνοι και όσοι πέρασαν από το Γκεκοκρέβατο!

Κάπου κάπου μπαίνει κι ένας ξεκάρφωτος που τρώει και όλο το πακέτο! Διότι σ αυτή την εταιρία δεν δουλεύει πραγματικά κανείς (απλώς πηδιούνται αναμεταξύ τους και αμολάνε κουτσούβελα-μελλοντικά στελέχη!) οπότε όταν δεν έχεις με τί να ασχοληθείς ασχολείσαι με τους άλλους, τους αγνώστους-παρακατιανούς! (..εκτός αν ένας εξ αυτών πηδηχτεί μαζί σου και αλλάξει πόστο-ρόλο-μισθό-κύρος!). Οι παρακατιανοί λοιπόν συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα και ρουφιανεύονται αναλόγως με τους γνωστούς κώδικες επικοινωνίας:

Είδες τα email σου κάποια στιγμή μες στην ημέρα=Όλη μέρα χαζεύεις στο ιντερνετ
Μίλησες με την μαμά σου 5 λεπτά στο κινητό=Όλη μέρα μιλάς στα τηλέφωνα
Βγήκες να κάνεις το διάλειμμά σου=Κάνεις κοπάνες
Ψοφολόγησες και πήρες αναρρωτική=Είσαι ταξιδάκι στη Μύκονο
Ψοφολόγησες κυριολεκτικά και σου κάνουν την κηδεία=Παριστάνεις τον πεθαμένο για την αποζημίωση κ.ο.κ

Με λίγα λόγια ο Γλειφτρίδης (πρώην Κακοιμοιρίδης!) έχει ξεχάσει από που ξεκίνησε και το Γκεκαίϊκο έχει μετατραπεί σε Δεληγκεκαίϊκο αφού έχεις τον Δεληγκέκα πάνω απ το κεφάλι σου να σου θυμίζει πόσο σου χαρίζει τα 700 ευρώ τον μήνα και το μόλις 10 λεπτο διάλειμμα (που δεν κάνεις όπως εξάλλου δεν κάνεις και την δουλειά σου, οι συγγενείς την κάνουν!).

Τα κονέ δεν είναι κακό πράγμα ούτε τα κατακρίνω.
Μακάρι να τα είχα κι εγώ όχι για να μην δουλεύω αλλά για να είχα ανθρώπινη μεταχείριση!

Κακό πράγμα είναι να βρίσκεσαι σε μια θέση που δεν την αξίζεις και να προσπαθείς με τα κονέ σου να βλάψεις τον άλλον που έτυχε να μην έχει συμβατό DNA με το δικό σου (...όπως μακράν δεν έχει και τον ίδιο -συμβατό με τον δικό σου-μισθό!).
Η μόνη λύση για τις οικογενειακές πολυεθνικές τύπου Γκέκα είναι να μπεις εκεί μέσα και να τα κάνεις πουτάνα.

Να μην δουλεύεις απλώς να πηδιέσαι με άπαντες (γιους, γκόμενους, συζύγους, συνυφάδες) μέχρι να πλακωθούν μεταξύ τους και να το διαλύσουν. Μπορεί βέβαια μέσα στη διάλυση να διαλυθείς κι εσύ που όμως δεν θα χάσεις παρά μόλις 700 ευρώ ενώ εκείνοι χάνουν πολύ περισσότερα!

Μην εργαστείτε, πηδηχτείτε! (...κατά το "Μην το πιείτε, λουστείτε!")"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου