Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πολιτική κρίση και τα μυαλά στα κάγκελα

Τελικά, τί έγινε; Μας βομβαρδίζανε τόσες μέρες ότι φεύγουμε, ώρες εθνικής ευθύνης και τα ρέστα, εθνική συναίνεση και λοιπές αρκούδες, αποστασία κτλ. Εν ολίγοις, ότι να' ναι, αρκεί να προλάβουμε να τελειώσουμε το εντεταλμένο έργο μας, του άγριου ξεπουλήματος και της τελικής καταστροφής. Πάντως, οφείλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους βολευτές (όχι, δεν είναι ορθογραφικό λάθος) του ΜΠΑΤΣΟΚ. Μέχρι πρότινος, κράζανε, απειλούσαν με παραιτήσεις και τα λοιπά και στο τέλος, χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι τον αρχηγό τους. Τελικά η κουτάλα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Όλους τους ενώνει. Με το που φάνηκε ότι πάνε για κατάρρευση, όλοι μαζί ενώθηκαν για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Δεν φεύγουν με τίποτα. Βρε δεν πάνε οι "Αγανακτισμένοι" να ωρύονται και να χτυπιούνται...δεν τρέχει μία. Θα βρούμε τρόπο να τους διαλύσουμε. Τα εγκάθετα ΜΜΕ να' ναι καλά. Κλασσική περίπτωση μορφώματος, χωρίς ιδεολογία και με μόνη, μα πραγματικά, μόνη επιδίωξη την εξουσία και τα οφέλη που απορρέουν απ' αυτή.
Αλήθεια, έτσι θα γίνει τελικά; Η γνώμη μας είναι ότι η κυβέρνηση των κολλητηριών δεν είναι για πολλά. Το ΜΠΑΤΣΟΚ, αν συνεχίσει έτσι, θα έρθει πέμπτο κόμμα. Μόνη ελπίδα είναι  να συνεχίσει ο Τρεμόπουλος να λέει και να κάνει τις...εξυπνάδες που κάνει τώρα, ειδάλλως μπορεί και να πάει για έκτο κόμμα. Πέραν της πλάκας, αυτό το πολιτικό μόρφωμα (εννοούμε όλα τα κόμματα) που υπάρχει τώρα, δεν έχει πέραν των δύο-τριών χρόνων ζωή. Η πλατεία ετοιμάζει τα νέα ονόματα ηγετών του μέλλοντος. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.
Τί μπορούμε να κάνουμε; Πρώτα απ' όλα, κλείνουμε τα πάντα. Αυτιά (όχι τον χαχανούλη που κλείνει ραντεβού για το ΙΚΑ, τα αυτιά μας εννοούμε), τηλεοράσεις, ραδιόφωνα. Δεν μπορούν πλέον να μας αποκοιμίσουν, με την προπαγάνδα τους. Δεν περνάει πια η καρατσιτωμένη φάτσα της Τρέμη, το βαθυστόχαστο βλέμμα αγελάδας του Καψή ή τα ουρλιαχτά του Πρετεντέρη. Τους πήρανε χαμπάρι. Και φυσικό ακόλουθο είναι η πτώση. Δεν στέκεται τίποτα που δεν έχει αξία, ουσία ή ερείσματα. Αυτό δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί εκεί. Έχουν μάθει τόσα χρόνια να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να γλυτώνουν ατιμώρητοι. Αυτό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν αρχίσει και γίνονται. Ας τους αφήσουμε να αυτοχειροκροτούνται, να αυτοθαυμάζονται και να αυτοσυγχαίρονται. Ο χρόνος τους τελείωσε. Και θα το καταλάβουν the hard way.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου