Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στην Αμερική, οι πολίτες… κάνουν κατάσχεση στις τράπεζες

Αργήσαμε αλλά επανήλθαμε και μάλιστα με νέο άρθρο - φωτιά, από το axinosp.blogspot (http://axinosp.blogspot.com/2011/06/blog-post_8540.html)

" Όλοι γνωρίζουμε καλά για ιστορίες συμπολιτών μας που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες όταν αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σε αυτές. Στις ΗΠΑ, όμως, οι όροι αντιστράφηκαν πλήρως αφού δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων παραρτήματος της Bank of America από ένα ζευγάρι ιδιοκτητών!

Εκατομμύρια Αμερικανοί ιδιοκτήτες σπιτιών είδαν τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιών τους μετά το «σκάσιμο» της φούσκας των ενυπόθηκων δανείων που συντάραξε την παγκόσμια οικονομία το 2008.

Η έκθεση των τραπεζών στα «τοξικά» παράγωγα και οι απεγνωσμένες προσπάθειές τους να καλύψουν τις θέσεις τους είχε ως αποτέλεσμα να απαιτούν από ιδιοκτήτες ακινήτων την αποπληρωμή δανείων τα οποία αυτοί ουδέποτε είχαν πάρει!

Στην κομητεία του Κόλιερ στη Φλόριντα, συνέβη κάτι παρόμοιο, με το υποκατάστημα της Bank of America όχι μόνο να απαιτεί την κατάσχεση του σπιτιού του ζεύγους Νίργκερς, αλλά και να την διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού. Μετά από μια μακρά διαμάχη στις δικαστικές αίθουσες οι Νίργκερς κατάφεραν να αποδείξουν ότι όχι μόνο δεν χρωστούσαν για το σπίτι τους αλλά το είχαν αποκτήσει πληρώνοντας τοις μετρητοίς κιόλας!

Το δικαστήριο έκρινε υπέρ του ζεύγους ενώ αποφάσισε τα έξοδα της δίκης να καλυφθούν από την τράπεζα. Ωστόσο, μετά την πάροδο 5 μηνών το υποκατάστημα της τράπεζας αρνούνταν να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση για την κάλυψη του δικαστικού κόστους.

Έτσι ένα ωραίο πρωινό, ο διευθυντής του υποκαταστήματος παρακολουθούσε αποσβολωμένος και κλειδωμένος έξω από το γραφείο του το ζευγάρι με την συνδρομή της αστυνομίας να κατασχέτει υπολογιστές, γραφεία και όποιο ρευστό βρίσκονταν στα ταμεία!

Μετά από μια ώρα ο διεθυντής αναγκάστηκε να πληρώσει επί τόπου τα έξοδα της δίκης στο ζευγάρι προκειμένου να διακοπεί η κατάσχεση! Ο συνήγορος των Νίργκερς δήλωσε στα Μέσα πως «καμιά φορά η δικαιοσύνη είναι πολλή γλυκιά»."


Καλό έέέέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου