Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια γυναίκα άνω των 30

Δεν υπάρχει πιο νευρικό (και εκνευριστικό) πλάσμα στο πλανήτη από μια γυναίκα λίγο πριν ή λίγο μετά καβαλήσει το κατώφλι των 30. Ειδικά αν είναι ανύπαντρη. Αυτές είναι οι οδηγίες χρήσης της. Απομνημονευσέ τις.

Πριν τις κρίνεις, προσπάθησε να περπατήσεις για λίγο στα ψηλοτακουνά τους. Κατάλαβε τι σημαίνει να γίνεσαι 30, με μια στρατιά από αχόρταγες 20άρες μπικινοφορούσες στο κατόπι σου (το δικό σου και του γκομενού σου), κανένα δαχτυλίδι κοινωνικής καταξίωσης στο δεξί σου χέρι και εκείνο το πρώτο ίχνος κυτταρίτιδας να μην φεύγει όσες πιλάτες ή εβδομάδες δίαιτας Ντουκάν (σ.σ. η νέα σελέμπριτι μόδα με σημαιοφόρο την Gisselle) και αν κάνεις. Σε πιάνει λίγο μια απελπισία, σωστά;
Το ίδιο και εκείνες. Και μάλιστα μαύρη. Όπως και η τρύπα που έχουν στο στομάχι τους και η οποία δεν γεμίζει, όσα ζευγάρια παπούτσια ή κρέμες αναζωογόνησης αγοράσουν. Γερνάνε και μόλις αρχίζουν να το συνειδητοποιούν. Και μάντεψε σε ποιόν θα εκτονώσουν τον θυμό τους για αυτή την αδικία; Σε εσένα. Τον φίλο, γκόμενο ή απλά αθώο περαστικό που κάνει το λάθος να τους το θυμίσει με μια από τις παρακάτω δολοφονικές ατάκες:

"Χρόνια πολλά. Κοίτα να δεις και δεν σε έκανα ούτε μια μέρα πάνω από 29."
Η οποιαδήποτε παραπήσια ατάκα κάνει αναφορά στην πραγματική της –άνω των 30- ηλικία. Δεν γουστάρουν να τους το θυμίζουν, όπως δεν γουστάρεις εσύ ο βάζελος κοληττός σου να σου "χτυπάει" τα περί μπασκετικής παντοκρατορίας του Παναθηναικού. Το ξέρετε και οι δυο ότι έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχει λόγος να τον κάνεις να βάλει και τα κλάματα;

"Δεν υπάρχει πιο σέξι γυναίκα από μια 30άρα. Ξέρει τι θέλει και ξέρει και τι κάνει στο κρεβάτι."
Εγώ το ξέρω ότι εσύ όντως το εννοείς. Στην τελική και η Jollie 30άρα είναι. Αλλά ακόμη και εκείνη δεν γουστάρει να την πεις 30άρα, δεν την κάνει να αισθάνεται ούτε cool, ούτε σέξι. Απλώς της υπενθυμίζεις ότι πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά (εκείνη, ο γυμναστής ή ο πλαστικός χειρούργος της) για να διατηρήσει σε καλή κατάσταση αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσε δεδομένο. Κάτι ανάλογο με αυτό που θα πάθεις λίγο αργότερα και εσύ, βλέποντας τα ποντίκια σου να γίνονται χαμστεράκια, από την νομοτελειακή –λόγω ηλικίας- μείωση μυικού όγκου.

"Πλέον οι γυναίκες κάνουν παιδιά μέχρι και στα 40 τους."
Δεν είναι κουφή, μια χαρά το ακούει το Big Ben που βαράει στα σωθικά της, ρωτώντας την επίμονα "εσύ, πότε θα γίνεις μάνα;". Εκείνη δεν ξέρει την απάντηση. Εσύ γιατί επαναλαμβάνεις -με την ντουντούκα της αγνοιάς σου- την ερώτηση; Αυτό είναι ένα δικαίωμα που δεν έχεις, εκτός και αν είσαι διατεθειμένος να γίνεις εδώ και τώρα πατέρας. Η, από την άλλη, είσαι ο γυναικολόγος της, άρα δικαίως της υπενθυμίζεις σε κάθε επίσκεψή της πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα (βλέπε αμνιοπαρακέντιση, γεννετικές ανωμαλίες) όσο περισσότερο πλησιάζει τα 36.

"Μήπως να αρχίσεις να γυμνάζεσαι λίγο παραπάνω;"
Εσύ μήπως να αρχίσεις να βάζεις από τώρα μαλλιά γιατί τα "λιμανάκια" στο κουτελό σου έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν τόσο, που χωράει να παρκάρει άνετα αεροπλανοφόρο του 6ου στόλου; Σε λίγο, με την αναίδεια που σε διακρίνει, θα αρχίσεις να της λες να αρχίσει να προσέχει και την διατροφή της, γιατί μεγαλώνει και αλλάζει ο μεταβολισμός της. Αλήθεια, αγόρι μου, έχεις κανένα βίτσιο να βρεθείς παλουκωμένος όπως ο Αθανάσιος Διάκος; Είναι δυνατόν να της υπενθυμίζεις ότι το κορμί της περνάει την μεγαλύτερη αλλαγή από την εφηβεία; Που μεγάλωσες, σε στάνη, από αυτές που συνεισφέρουν με το γάλα τους στα Μικρά Οικογενειακά Αγροκτήματα;

"Δεν είσαι πολύ μεγάλη για να φοράς κάτι τέτοιο;"
Είναι δυνατόν να μην αγανακτίσει μετά η κοπέλα; Ουσιαστικά της λες ότι μπεμπεκίζει, ότι όταν αρχίζει να σου κάνει ναζάκια και να φέρεται μωρουδιακά (όπως παλιά), ο κόσμος γελάει με την πάρτη της. Ότι δεν μπορεί να κάνει ποτέ ξανά τα μαλλιά της κοτσιδάκια, ούτε να φορέσει τόσο κοντό σορτσάκι όσο θέλει. Αλλά, κάτι ακόμη σημαντικότερο, της λες –ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνεις- ότι είναι πολύ μεγάλη για να κάνει τις ίδιες μαλακισμένες επιλογές, με αυτές των 20 της. Είτε αφορά τις επαγγελματικές της επιλογές, είτε το κολημμά της με τα μαυρισμένα delivery boys χωρίς στον ήλιο μοίρα. Με άλλα λόγια, της λες, χωρίς ίχνος οίκτου, ότι δεν είναι το κοριτσάκι σου πια.

Από τον Θωμά Σγουρό, http://www.sports24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου