Social Icons

twitterfacebook

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τί είχες Ρώμα, τί είχα πάντα

Πάνω που λέγαμε ότι γλιτώσαμε από το Ρετιρέ και μάλιστα ξεπεράσαμε και τον φόβο του "ωχ τώρα που πέθανε ο Δαλιανίδης λες να το ξαναβάλουν;", ήρθε η μεσημεριανή ζώνη αυτού του χουβαρντάδικου σταθμού ονόματι Antenaxatheis που όχι μόνο σπρώχνει τον άνεργο στο Φαληρικό Δέλτα αλλά είναι και το μοναδικό κανάλι που επαναλαμβάνει τις επαναλήψεις, αφού από ολόκληρες σειρές 50+ επεισοδίων παίζει πέντε συγκεκριμένα που όταν τελειώνουν τα πιάνει απ' την αρχή σαν playlist του Kiss FM.

Άκρως Αυτιστικόν: Πρίν 150 χρόνια ο Πάνος Αμαραντίδης αποφάσισε να γράψει μια "πρωτότυπη" Αμερικανιά τύπου "Family Comedy-O-Theos-na-tin-kanei” για μια ευτυχισμένη (=τρώμε πάντα όλοι μαζί, παίζουμε μπουνιές αλλά άμα αρρωστήσεις σου στίβω την κομπρέσσα, σπουδάζουμε, δεν το κάνουμε πρίν τα 18 κλπ.) επταμελή οικογένεια η οποία μένει σε μία πάμφτωχη δίπατη βίλα όπως οι Αμερικάνοι που μένουν στα ξύλινα διώροφα με τη σοφίτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το έργο (εκτός από το κλασσικό υποκριτικό Μπεζο-ύφος βάσει του οποίου μετά από κάθε έξυπνη ατάκα ακολουθεί παύση με τον ηθοποιό να κοιτάζει την κάμερα) φέρει έντονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας δεδομένου ότι ο καθένας έχει δικό του δωμάτιο, ο πατέρας της οικογένειας και δικηγόρος Αλέξανδρος Θεοτοκάτος με μία υπόθεση το εξάμηνο-κι αυτή για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη-συντηρεί γυναίκα, πέντε παιδιά, κουνέλι και βίλα αλλά το κυριότερο ότι το ζευγάρι μετά από 30 χρόνια γάμου είναι τρελλά ερωτευμένο σε σημείο να γιορτάζει επετείους και να κάνει γεροντοζήλιες!

Επιπλέον, πρωταγωνιστούν:
1. Ο μορφονιός ανιψιός του σεναριογράφου ο οποίος παριστάνει έναν αιώνιο φοιτητή-κοπρόσκυλο πιανίστα που αγοράζει αυτοκίνητα-πάει ταξίδια-νοικιάζει γκαρσονιέρες με την τσέπη του πατέρα του (που γεμίζει με μία υπόθεση το εξάμηνο, μην ξεχνιόμαστε!) και που και που βαράει κι ένα τραγούδι στο πιάνο για να δείξει ότι εκτός από γκόμενες, «βγάζει» και τα λεφτά του.
2. Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι που παριστάνουν τα δίδυμα χωρίς να μοιάζουν (κορίτσι στέλνει όλη μέρα sms κάνοντας κάθε μέρα κι άλλη σχέση- αγόρι θέλει να καβαλήσει μηχανάκι κάνοντας καθημερινά πιο σταθερή τη σχέση με τη χούφτα του).
3. Ένα πεντάχρονο αυτιστικό κοριτσάκι το οποίο προσέλαβαν στον δεύτερο κύκλο (στον πρώτο έπαιζε άλλο) που τσιρίζει κυκλοφορώντας μονίμως μ' ένα κλουβί κι ένα κουνέλι.
4. Μια γριά που κρέμεται όλη μέρα απ’ τον κουλοχέρη του Mont Parnes τρώγοντας τα λεφτά του γιού της (που κονομάει από μια υπόθεση το εξάμηνο μην ξεχνιόμαστε δις).
5. Μια δεύτερη γριά με χρυσό σφράγισμα που όταν δεν γεροντο-γκομενίζει, παριστάνει την αδερφή της πρώτης την οποία κυνηγάει για να μην παίζει.
6. Έναν πανίβλακα-τάχα συνεργάτη-του πρωταγωνιστή για να΄χει ο Μπέζος κάποιον να βρίζει και να ψυχ(ρ)αγωγεί το κοινό.
7. Τη γκόμενα του πανίβλακα συνεργάτη που δεν θέλει με τίποτα να τον παντρευτεί έτσι για να φαίνεται η γυναίκα του Θεοτοκάτου περισσότερο ηθική και νοικοκυρά, βγαλμένη απ’ το περιοδικό «Σταυροβελονιά και ρόκα» με δώρο δυο εργόχειρα.
8. Μια γεροντοκόρη γραμματέα με μήλο του Αδάμ και βυζί-σανίδα του surf, για να΄χει ο Μπέζος κάποια να φτύνει και να φαίνεται παντρεμένος αλλά γαμίκουλας.
9. Κάτι άλλοι αυτιστικοί που δεν θυμάμαι!

Τα ίδια πέντε επεισόδια που παίζουν σε λούπα, είναι:
1. Εκείνο που το ζευγάρι έχει επέτειο και θέλει να μείνει μόνο του αλλά το θυμούνται οι υπόλοιποι οι οποίοι μπουκάρουν σπίτι για να τους κάνουν έκπληξη κι έτσι ο Μπέζος μένει με το ποινικό στο χέρι.
2. Εκείνο που τα παιδιά κάνουν πάρτυ όπου ένας συμφοιτητής του γιου-κοπρόσκυλου την πέφτει στη μάνα της οικογένειας κι ο Μπέζος τα παίρνει (οι γεροντοζήλιες που λέγαμε).
3. Εκείνο που η μάνα παριστάνει την δικηγόρο χωρίς να έχει πάρει ακόμη το πτυχίο της και κατά λάθος βάζει στη φυλακή τη μία απ΄τις δύο γριές.
4. Εκείνο που το ζευγάρι πάει στο Ναύπλιο και οι γριές παίρνουν έξαλλες τον Μπέζο να του πουν ότι με το που έφυγαν απ’ την Αθήνα, τα παιδιά πήραν ναρκωτικά.
5. Εκείνο που το ζευγάρι έχει επέτειο και θέλει να μείνει μόνο του …..(σ’ αυτό το σημείο τους έχουν τελειώσει οι κασσέτες και το πιάνουν απ΄την αρχή).

Κωνσταντίνου κι Ελένης: Η σειρά που έχει βρυκολακιάσει από το 1997 (παρ' ολίγον προ Χριστού) μαζί με το 90’s καρό κιτρινόμαυρο ala ΑΕΚ-παντελόνι της Ελένης Ράντου. Σε ακόμη ένα πρωτότυπο σενάριό του ο Χάρης (β)Ρώμας υποδύεται τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό έναν μισογύνη καθηγητή Βυζαντινολογίας που όταν δεν γράφει για δικέφαλες χέστρες, βρίζει έναν εντελώς αντίθετο χαρακτήρα από εκείνον, τη συγκάτοικό του Ελένη Βλαχάκη με την οποία δεν έχει καταλάβει ότι είναι ερωτευμένος. Παράλληλα τιγκάρει τη σειρά σ’ αυτό που κατέχει καλά, δηλαδή στα χαζολογοπαίγνια-ομοιοκαταληξίες νηπιαγωγείου και στις επαναλαμβανόμενες ατάκες (π.χ. "μωρή Κατακουζήνα", "αναίσχυντη ημιόνα", "Βλαχάρα" ή "σκύλες της Λύσσας") μέχρι να λυσσάξουμε.

Επιπλέον, πρωταγωνιστούν:
1. Η Πέγκυ, ηθοποιός και φίλη της Ελένης, την οποία ο Ρώμας βρίζει διαρκώς αποκαλώντας την "γκαρσόνα βού" 40 φορές το επεισόδιο.
2. Ο Μάνθος, γκόμενος της Πέγκυς και σαβουρογαμίκουλας, τον οποίο ο Ρώμας βρίζει διαρκώς αποκαλώντας τον "ανεγκέφαλο ερωτύλο" 50 φορές το επεισόδιο.
3. Η Ματίνα, γεροντοκόρη φίλη της Ελένης που΄χει να δει χαρά στα σκέλια της από τότε που της έβαζαν κρέμα για το σύγκαμα, την οποία ο Ρώμας βρίζει διαρκώς αποκαλώντας την "ανεγκέφαλη γεροντοκόρη" 60 φορές το επεισόδιο.
4. Ο Νικόλας, μπαρόβιος φίλος της Ελένης, τον οποίο ο Ρώμας βρίζει διαρκώς αποκαλώντας τον "ανεγκέφαλο οινοχόο" 70 φορές το επεισόδιο.
5. Κάτι άλλες γκόμενες του Μάνθου τις οποίες ο Ρώμας βρίζει διαρκώς αποκαλώντας τες "Δεσποινίς Σαχλοκώδων" 80 φορές το επεισόδιο.
6. Κάτι άλλους αυτιστικούς που βρίζει-καταριέται στις υπόλοιπες κόλλες Α4 του σεναρίου.

Τα ίδια πέντε επεισόδια που παίζουν σε λούπα, είναι:
1. Εκείνο που κάνει σεισμό και η Ελένη φέρνει έναν σεισμολόγο γιαλαντζί να πεί στον Κωνσταντίνο ότι κινδυνεύουν για να τον κάνει να φύγει από το σπίτι.
2. Εκείνο που η Ελένη παριστάνει ότι έχει την σπάνια ασθένεια "Τακαμούρι" (φαντάζομαι έψαξε να βρεί ένα όνομα που να κάνει ρίμα με τα περισσότερα χαζολογοπαίγνια) για να την λυπηθεί ο Κωνσταντίνος και να τον κάνει να φύγει από το σπίτι.
3. Εκείνο που η Ελένη κληρονομεί κάτι χρήματα αλλά την πιάνει η τσιγκουνιά της και κοιμάται πάνω τους.
4. Εκείνο που η Ελένη φιλοξενεί έναν θείο της που έρχεται με μια βαλίτσα βότανα τα οποία νομίζουν για ναρκωτικά και κατά λάθος ρίχνουν στο φαί χασίς αντί για αλάτι και μόλις το τρώνε δεν μπορούν να σταματήσουν να γελάνε λες κι ο μπάφος είναι πανηγυριώτικο τσιγάρο-τρίκ!
5. Εκείνο που κάνει σεισμό και η Ελένη φέρνει έναν σεισμολόγο………….

Το καφέ της Χαράς: Και σε αυτό το σίριαλ ο Χάρης (β)Ρώμας πρωτοτυπεί παριστάνοντας τον Περίανδρο Πόπωτα έναν μισογύνη (πες τον μισογκέι) δήμαρχο που βρίζει έναν εντελώς αντίθετο χαρακτήρα από εκείνον, την Χαρά Χάσκα-κάτοικο του χωριού του-με την οποία δεν έχει καταλάβει ότι είναι ερωτευμένος ενώ παράλληλα τιγκάρει τη σειρά σ’ αυτό που κατέχει καλά, δηλαδή στα χαζολογοπαίγνια-ομοιοκαταληξίες νηπιαγωγείου και στις επαναλαμβανόμενες ατάκες (π.χ. «Ουδεπόπωτας» ή «Πρωτευουσιάνα») 500 φορές το επεισόδιο. Το ατού αυτής της σειράς-που έτσι όπως το πάει μέχρι το 2017 θα’χει επίσης βρυκολακιάσει-είναι ότι επειδή δεν αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια επαναλαμβάνεται ολόκληρη κάθε φορά που σημαίνει ότι Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι βλέπουμε το ζευγάρι να τσακώνεται-ερωτεύεται-χωρίζει και φτού κι απ΄την αρχή. Η καινοτομία είναι ότι σ' αυτό το έργο, δεν βρίζεται μόνο ο (β)Ρώμας με τους άλλους αλλά και οι άλλοι μεταξύ τους δηλαδή ο Λευτέρης ο φούρναρης που βρίζει τον Τάσο τον μπακάλη, η γυναίκα του οποίου βρίζει την Κανέλα (όνομα για γυναίκα είναι αυτό ή για αδέσποτο;!) σύζυγο του φούρναρη, η οποία βρίζει την δασκάλα η οποία βρίζει την πρωτευουσιάνα η οποία βρίζει την τύχη της. "Κοκκινομούρα" "Κλεφτοσυκάδες" "Παχουλοκομψή" "Βαρέλω" και "Μυτόγκα" είναι μερικές από τις-γαργαλήστε-με-να-γελάσω- ατάκες που ειπώνονται 45.678 φορές το δευτερόλεπτο ενώ κρυφό χαρτί του σίριαλ αποτελεί ο Φατσέας ο οποίος υποδύεται τον αγράμματο κουνιάδο του δημάρχου που τον έχει βάλει ο (β)Ρώμας να κατακρεουργεί την Ελληνική γλώσσα για να προωθεί όσα χαζολογοπαίγνια δεν μπορεί να πεί ο ίδιος. Τώρα πες μου ειλικρινά και με το χέρι στο τηλεκοντρόλ.....κάτι τέτοιες στιγμές νοσταλγείς ή δεν νοσταλγείς τον Ευλογητό, τον Εξολοθρευτή, τον Άγγελο-Τιμωρό κι όλο το ψυχανώμαλο team του Φώσκολου;
http://magissa-kirki.blogspot.com/2011/04/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου